dimarts, 25 de març del 2008

Nosaltres, el medi

Actualment, gràcies sobretot a la aparició de les noves tecnologies, el món de la informació a deixat ser un món exclusivament de periodistes o de persones qualificades per a parlar sobre un tema determinat.

La aparició sobretot de Internet i més concretament dels blocs han permès a la gent poder exposar les seves opinions sobre els diversos successos que ocurrent al món. La majoria de mitjans de comunicació informen donant la seva versió dels fets provocant que el seus periodistes redactin les notícies tenint en compte certs criteris per a que els seus articles siguin publicats.

Això provoca que també molts periodistes optin per obrir el seu bloc per poder expressar la seva opinió sense patir cap tipus de censura. Amb la aparició dels blocs a sorgit una polèmica entre els bloggers i els periodistes. Els periodistes criticant els bloggers per oportunistes i egoistes m'entrés que a l'invers els acusant de només utilitzar la seva força comunicativa per als seus interessos econòmics.

Tot això a provocat una nova forma de periodisme, el periodisme participatiu, en el qual es debaten i es conversen les històries gràcies a la possibilitat que ofereixen els blocs de poder deixar la teva opinió. Molts periodistes afirmen que gràcies a l'opinió de molts usuaris en el seu bloc aprenen cada dia sobre coses que no s'havien plantejat.

Aquesta nova forma de periodisme no significa que sigui millor que el periodisme tradicional, però si ofereix un gamma molt amplia de coneixements sobre un tema a través de les opinions i informacions de la gent interessada en publicar continguts d'informació a la xarxa.

dissabte, 15 de març del 2008

Internet/Política

La política sembla haver descobert les enormes possibilitats que poden aconseguir a través del món d'Internet.
Era qüestió de temps que els grans partits polítics es volquesin en aquest nou mitjà de comunicació. Amb les eleccions generals del 9 de març em pogut observar les diferents tàctiques dels partits per a poder atraure votants a través de la publicació electrònica.

Gràcies a la publicació electrònica podem llegir tot el programa electoral que ens proposen els diversos partits i també podem seguir dia a dia els diversos mítings i actes dels candidats.

És un nou mitjà que ens permet està perfectament informats sobre la vida política.
Mitjançant les webs personals dels candidats podem conèixer qualsevol cosa del nostre polític preferit. També la majoria de candidats i partits disposen de blocs i tot tipus d'enllaços a on pots comunicar-te directament amb ells o deixar comentaris.

Un altre recurs força utilitzat és la creació d'un canal propi de noticies del partit polític per poder mostrar visualment totes les seves activitats durant la campanya electoral. Sembla ser que a partir d'ara la política tindrà més en compte les grans possibilitats que ofereix el món d'Internet ja que és un mitjà que permet un gran nombre de possibilitats per a informar i donar-se a conèixer a la població.

dijous, 6 de març del 2008

Web 2.0


Quan parlem de web 2.0 parlem d'aplicacions que generen col·laboració i serveis i és caracteritza'n per la interactivitat que generen amb l'usuari. Estan enfocades directament al usuari final.Són de fàcil accés i utilització.

La informació és molt accessible, l'usuari sempre pot tenir-ne accés i en qualsevol moment amb una operació molt senzilla pot introduir o extreure informació.

Un dels avantatges que ens ofereixen les webs 2.0 és la possibilitat de poder crear el nostre disseny de les pàgines. Ens permeten maqueta la nostra plana web i escriure el nostre contingut.

En resum podem afirmar que representar el futur de les pàgines web. Exemples de Web 2.0:

  • Wiki
  • Flickr

  • Adsence

  • Blogs

  • Podcasting

  • etc